Rijbewijs E achter B

Wanneer heeft u dit rijbewijs nodig?

Tegenwoordig is uw B rijbewijs alleen niet voldoende wanneer u gaat rijden met een aanhangwagen. Denk maar eens aan de zomervakantie als u met een caravan wilt gaan rijden. U heeft een rijbewijs BE nodig wanneer de aanhangwagen meer dan dan het trekkende voertuig weegt (ledig gewicht) en meer dan 750 kg. (ledig gewicht en gewicht lading) weegt. Ook heeft u het rijbewijs BE nodig wanneer de aanhangwagen (ledig gewicht en gewicht lading) minder dan het trekkende voertuig (ledig gewicht) weegt, maar trekkend voertuig en aanhanger gezamenlijk meer wegen dan 3.500 kg. (ledig gewicht en gewicht lading).

Wanneer heeft u dit rijbewijs niet nodig?

U heeft het rijbewijs BE niet nodig wanneer de aanhangwagen minder weegt dan 750 kg. (ledig gewicht en gewicht lading). Ook heeft u het rijbewijs niet nodig als het totale gewicht van de aanhanger meer dan 750 kg. (ledig gewicht en laadvermogen) bedraagt maar minder is dan het het gewicht van het trekkende voertuig (ledig gewicht) weegt. Het gezamenlijk gewicht van het trekkende voertuig (ledig gewicht) en de aanhanger (ledig gewicht plus gewicht lading) mogen in dat geval niet meer dan 3.500 kg. bedragen.

Een handige methode om te bepalen of u een E achter B nodig heeft:

Vraag 1. Is de toegestane maximummassa van uw aanhangwagen of caravan meer dan 750 kg.?

Ja: Ga door naar vraag 2
Nee: Rijbewijs B

Vraag 2. Is de toegestane maximummassa van uw aanhangwagen meer dan de ledige massa van het trekkende voertuig?

Ja: Rijbewijs BE
Nee: Ga door naar vraag 3

Vraag 3. Is de toegestane maximummassa van uw auto en van uw aanhangwagen meer dan 3.500 kg.?

Ja: Rijbewijs BE
Nee: Rijbewijs B

Verschillende opleidingen.

Al jaren wordt door ons de opleiding aanhangwagen achter de personenauto gegeven, zowel aan bedrijven als aan particulieren. De opleiding kan op verschillende manieren worden gevolgd. Hierdoor kan er voor iedereen een opleiding worden verzorgd.

Mogelijkheden.

  1. de reguliere opleiding; (twee dagdelen: een van vier uur, een van drie uur inclusief examen)
  2. de spoedopleiding (één dag, bestaande uit zeven lesuren inclusief examen).

Voor welke vorm u ook kiest, onze verkeersschool staat garant voor een kwalitatief zeer goede en gedegen rijopleiding. Velen zijn u reeds voorgegaan, dus twijfel niet om dit belangrijke rijbewijs te behalen.

De opleiding wordt gegeven in onze BE combinatie die bestaat uit een Toyota en een Hapert aanhangwagen.

Aanhangwagen - Verkeersschool van Nimwegen

Verkeersborden oefenen.

Wil je online kijken of je kennis van verkeersborden nog goed is? Op Verkeersborden-oefenen.nl kan je makkelijk en snel aan de hand van duidelijke oefeningen je verkeersborden kennis leren en oefenen. Ga dus snel naar de oefeningen en kijk of je kennis nog goed is, of oefen dit voor je theorie-examen.

www.verkeersborden-oefenen.nl

Verkeersborden - Verkeersschool van Nimwegen